Παρουσίαση Παιδικού Βιβλίου στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Νικόπολης Σταυρούπολης

Παρουσίαση Παιδικού Βιβλίου στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Νικόπολης Σταυρούπολης

 Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τελευταία παρουσίαση του βιβλίου μας για τη φετινή σχολική χρονιά!

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Νικόπολης  Σταυρούπολης, μας έκανε την τιμή να παρεβρεθούμε στη δική τους  Αποχαιρετιστήρια Εκδήλωση για τη φετινή χρονιά που πραγματοποιήθηκε την Πρασκευή  2/6/2023, προσκαλώντας μας να παρουσίασουμε το Παιδικό μας βιβλίο στη σχολική τοις κοινότητα και τους γονείς, την Παρασκευή 9/6/2023.

Σε κλίμα χαράς και ευγνωμοσύνης πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μας με τους λιλειπούτειους φίλους μας, τους δασκάλους και τους γονείς τους με στόχο τον ιερό σκοπό μας, αλλά και τη διάδοση γνώσεων για τον καρκίνο στην παιδική και εφηβική ηλικία.

Χαμόγελα, άφθονο παιχνίδι, ζωγραφική, εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους, γνώσεις πάνω σε πολύτιμες αξίες όπως η Αγάπη, η Αλληλεγγύη, ο Σεβασμός, η Διαφορετικότητα, η Φιλία και ένα πολύτιμο μάθημα ζωής, ότι ο καρκίνος είναι άλλη μία ασθένεια που μπορεί να νικηθεί, γέμισαν την αίθουσα εκδηλώσεων του σχολικού συγκροτήματος.

Τα παιδιά με αστείρευτο ενδιαφέρον, άκουσαν για τη ζωή των ηρώων μας, δύο πραγματικές ιστορίες  δύναμης με βασικό μήνυμα ότι η Αγάπη και η Πίστη μπορεί να νικήσει τα πάντα.

Παράλληλα, οι γονείς και οι δάσκαλοι των παιδιών ενημερώθηκαν σχετικά με τη νόσο του Παιδικού Καρκίνου και τους τρόπους που μπορούν τα παιδιά μας να έχουν μία λειτουργική και ποιοτική ζωή.

Τέλος, οι μικροί μας φίλοι έπαιξαν ένα πολύτιμο παιχνίδι όπου ήρθαν αντιμέτωποι με έναν απρόσκλητο και ύπουλο αντίπαλο που λέγεται Καρκίνος. 

Η δύναμη όμως και η πίστη τους ότι μπορούμε βγούμε νικητές, αρκεί να παλέψουμε με όλα τα μέσα και ενωμένοι, ήταν το κυριότερο μήνυμα ζωής που πήραν, καταφέρνοντας να κερδίσουν τον αντίπαλο!

Κλείνοντας την όμορφη αυτή συνάντηση, η Πρόεδρος της ΝΕΜΕΣΙΣ, Ελένη Παπαστεργίου, επισήμανε τη σημαντικότητα της Πρόληψης και την αναγκαιότητα να βρισκόμαστε δίπλα σε όλα τα παιδιά που μας χρειάζονται, με  πράξεις Αγάπης!

 

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Σύλλογο και όλους όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης!