Nemesis Group – Κέντρο Ολιστικής Υποστήριξης Χρόνιων και Ψυχικών Νόσων

Nemesis Group – Κέντρο Ολιστικής Υποστήριξης Χρόνιων και Ψυχικών Νόσων

Το Κέντρο Ολιστικής Υποστήριξης “Nemesis”, είναι φιλανθρωπικό Σωματείο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το οποίο στηρίζει ανθρώπους (ενήλικες και παιδιά) που έχουν διαγνωστεί με Καρκίνο, Αυτοάνοσα Νοσήματα, θέματα Ψυχικής Υγείας, ΑΜΕΑ, καθώς και συγγενείς αυτών.Παρέχονται υπηρεσίες που αφορούν την ιατρική στήριξη, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη, φυσικοθεραπεία, διατροφολογία, σωματική άσκηση, λογοθεραπεία, life coaching και εργοθεραπεία.

Σκοπός μας είναι να συμβάλουμε καθοριστικά μέσα από τις γνώσεις μας και τη στήριξή μας στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, για την αξία της Πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης, τους τρόπους για μία ποιοτική και λειτουργική ζωή και να μιλάμε ανοιχτά για σοβαρές ασθένειες δίχως φόβο, πιστεύοντας πως μπορούμε να βγούμε νικητές. 

Όραμά μας και ο κυριότερος λόγος της ίδρυσής μας, είναι να  διαμορφώσουμε μία πιο χαρούμενη και λειτουργική ζωή των παιδιών που μάχονται με σοβαρές ασθένειες ή βρίσκονται σε δύσκολες συνθήκες. 

Για το λόγο αυτό, διοργανώνουμε κοινωνικές δράσεις με φιλανθρωπικό σκοπό. Οι δράσεις αυτές αφορούν επιστημονικές ομιλίες, εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, όπου παρουσιάζουμε το παιδικό Βιβλίο “Το Μαγικό Φτερό της Νέμεσης”, μία αληθινή ιστορία δύναμης, με συγγραφέα την Πρόεδρο του κέντρου μας, κα Ελένη Παπαστεργίου και έσοδα από την πώλησή του διατίθενται σε υγειονομικό και αναγκαίο εξοπλισμό Ογκολογικών Μονάδων Παίδων και Φορέων Παιδικής Προστασίας.

Πιστοί στο όραμα αυτό, άλλη μία δράση μας ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας, ύστερα από την πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, να παρουσιάσουμε το Παιδικό μας Βιβλίο και να μιλήσουμε ανοιχτά για τον Παιδικό Καρκίνο.

Η επιθυμία των γονέων του Σχολείου να παρουσιάσουμε την πραγματική ιστορία των ηρώων του βιβλίου μας και να αναπτύξουμε θέματα που αφορούν τον Καρκίνο στην παιδική και εφηβική ηλικία, μας γέμισε χαρά και για μία ακόμη φορά η οικογένεια της ΝΕΜΕΣΙΣ ταξίδεψε για να μοιράσει γνώσεις, χαμόγελα και αισιοδοξία για τις μάχες που κερδίζουμε σε δύσκολες ασθένειες.

Μαζί με τους γονείς και τα παιδιά, μιλήσαμε για τις αξίες της Αγάπης, της Φιλίας, της Αλληλεγγύης, της Διαφορετικότητας και φυσικά για τη δύναμη της Πίστης ότι μπορούμε να βγούμε νικητές από μία δύσκολη περίοδο της ζωής μας, αρκεί να το παλέψουμε!

Παράλληλα, οι γονείς ενημερώθηκαν διεξοδικά για τη νόσο, καθώς πρόκειται για μία πολυπαραγοντική ασθένεια, για τους τρόπους διαχείρισης όταν χτυπήσει την πόρτα μας και τι μπορούμε να κάνουμε για μία καλύτερη ποιότητα ζωής!

Οι μικροί μας φίλοι, άκουσαν με μεγάλη προσοχή την ιστορία του Άγγελου και της φίλης του της Νέμεσης, αποκομίζοντας ένα ισχυρό μάθημα ζωής να μην τα παρατάμε ποτέ στα δύσκολα! Ζωγραφική, παιχνίδι και δώρα στα παιδιά μας, έκλεισαν αυτή την υπέροχη συνάντηση!!!

Ευχαριστούμε από καρδιάς για την πολύτιμη στήριξη και την ευκαιρία που μας έδωσε ο Σύλλογος Γονέων να αναφερθούμε στο έργο μας και τη σπουδαιότητα του ιερού σκοπού μας, που όπως είναι ήδη γνωστό, έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου μας, αλλά και σχετικών προϊόντων με αυτό, διατίθενται σε υγειονομικό και αναγκαίο εξοπλισμό Ογκολογικών Μονάδων Παίδων και Φορέων Παιδικής Προστασίας.

Κλείνοντας την παρουσίαση της η Πρόεδρος του κέντρου μας κα Ελένη Παπαστεργίου τόνισε τη σημαντικότητα που έχει να ακούμε τα παιδιά μας όταν αυτά ζητάνε επίμονα τη βοήθεια μας σε οποιαδήποτε δυσκολία, ώστε να κερδίσουμε ακόμη περισσότερες μάχες, όταν αυτό χρειαστεί! 

Για να συνεχίσουμε το έργο μας και τον ιερό μας σκοπό, αναζητούμε ανθρώπους που έχουν διάθεση να βοηθήσουν, στηρίζοντας με κάθε τρόπο την προσπάθεια μας, ΓΙΑΤI OΛΟΙ ΜΑΖI ΜΠΟΡΟYΜΕ ΚΑΛYΤΕΡΑ!

Συνοδοιπόροι στο ταξίδι της μάχης του κάθε παιδιού, ελπίζουμε σε έναν κόσμο καλύτερο, που θα φέρει και πάλι το χαμόγελο και την ελπίδα σε όλα τα παιδιά του κόσμου!

Μπορείτε να μας βρείτε:

τηλέφωνα: 2314023931 & 6981609066

mail:  info@nemesisgroup.gr

Ιστοσελίδα: www.nemesisgroup.gr

Facebook: Nemesis Group (Κέντρο Ολιστικής Υποστήριξης)

Instagram: @nemesisgroup

LinkedIn: nemesis-group-gr