Φιλανθρωπική Εκδήλωση «Τα παιδιά χορεύουν και τραγουδούν για τα παιδιά της ΝΕΜΕΣΙΣ, στα πλαίσια της Καμπάνιας Αγάπης «Cancel Cancer»

Φιλανθρωπική Εκδήλωση «Τα παιδιά χορεύουν και τραγουδούν για τα παιδιά της ΝΕΜΕΣΙΣ, στα πλαίσια της Καμπάνιας Αγάπης «Cancel Cancer»

Φιλανθρωπική Εκδήλωση «Τα παιδιά χορεύουν και τραγουδούν για τα παιδιά της ΝΕΜΕΣΙΣ, στα πλαίσια της Καμπάνιας Αγάπης «Cancel Cancer»

Η επιτυχία με την οποία πραγματοποιήθηκε η φιλανθρωπική εκδήλωση του σωματείου μας, το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024, ήταν ασύλληπτη, αφού περίπου 2.000 άνθρωποι παραβρέθηκαν στα ΕΠΑΛ Ευόσμου και έγιναν μαζί μας μία τεράστια αγκαλιά για τους μικρούς μας ήρωες.

 

Η εκδήλωσή μας, διοργανώθηκε στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του καρκίνου στα παιδιά, όπως αυτή ορίζεται από τον Π.Ο.Υ. στις 15 Φεβρουαρίου, με στόχο να δώσουμε το ηχηρό μήνυμα ότι ο παιδικός καρκίνος μπορεί να αντιμετωπιστεί και να ιαθεί, ενώ δεν αποτελεί επάρατη νόσο.

 

Πιο συγκεκριμένα, 14 πολιτιστικοί σύλλογοι και ωδεία αποτελούμενοι από 350 παιδιά, 16 ένθερμοι υποστηρικτές των παραδοσιακών κρουστών και 18 επαγγελματίες μουσικοί, χόρεψαν και τραγούδησαν επί σκηνής για τους τεράστιους μαχητές που δίνουν την πιο σκληρή μάχη στη ζωή τους ενάντια στον καρκίνο.

 

Τα παιδιά των συλλόγων φορώντας τις γεμάτες χρώματα παραδοσιακές τους στολές από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, μας χάρισαν συγκλονιστικές στιγμές ζωντανεύοντας την παράδοση της χώρας μας με χορούς της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θράκης, της Κρήτης και των υπόλοιπων νήσων, του Πόντου και της Μικράς Ασίας.

 

Παράλληλα, τα παιδιά των ωδείων που συμμετείχαν, μας μάγεψαν με τις αγγελικές φωνούλες τους, προσφέροντάς μας στιγμές γεμάτες συγκίνηση.

 

Τέλος, οι μουσικοί ήταν δίπλα μας από το πρώτο λεπτό της έναρξης μέχρι και τη λήξη της εκδήλωσης προσφέροντας μας ένα ακουστικό υπερθέαμα και υπενθυμίζοντας ότι η μαγεία της μουσικής μπορεί να κάνει τον κόσμο μας καλύτερο!

 

Η φαντασμαγορική εικόνα των 400 πρωταγωνιστών μας, που γέμισε τις ψυχές μας με χαρά και ενθουσιασμό, επισφραγίστηκε με το πιο συγκινητικό γεγονός της βραδιάς, όταν η αίθουσα, γέμισε με κόσμο από την αρχή της εκδήλωσης μέχρι που έγινε κατάμεστη ως το τέλος!

 

Η Πρόεδρος και Ιδρύτρια της ΝΕΜΕΣΙΣ κυρία Ελένη Παπαστεργίου, άνοιξε αυτή την υπέροχη εκδήλωση, ενημερώνοντας τους πολίτες που παραβρέθηκαν για το έργο και τις δράσεις μας. 

Τόνισε παράλληλα, την αναγκαιότητα της ύπαρξης ανθρώπων που θέλουν να στηρίξουν τον αγώνα των παιδιών στη μάχη που δίνουν με τον καρκίνο, μέσω του εθελοντισμού, προσκαλώντας τους να γίνουν μέλη της οικογένειας της ΝΕΜΕΣΙΣ.

 

Τέλος, αναφέρθηκε στο όραμα του σωματείου μας, που αφορά την Ίδρυση Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας παιδιών με καρκίνο και αυτοάνοσα νοσήματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, που είναι και ο λόγος δημιουργίας της Καμπάνιας Αγάπης «Cancel Cancer», όπου τα έσοδα από τις εκδηλώσεις, όπως η συγκεκριμένη, διατίθενται για το σκοπό αυτό.

 

Η εν λόγω εκδήλωση αποτέλεσε ένα από τα πιο συναρπαστικά γεγονότα από την ημέρα της ίδρυσης του σωματείου μας, γεμίζοντας μας αμέτρητα συναισθήματα αγάπης που θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη και την καρδιά μας.

 

Όλα όσα διαδραματίστηκαν, δεν θα μπορούσαν φυσικά να επιτευχθούν, χωρίς τους ανθρώπους που πιστεύουν στο έργο της ΝΕΜΕΣΙΣ.

 

Βαθύτατα ευγνώμονες προς:

 • Τον κύριο Γιώργο Κομνηνό, που εξ αρχής αγκάλιασε την ιδέα και διοργάνωσε εξ ολοκλήρου τη συμμετοχή των 16 συλλόγων και ωδείων καθώς και άλλες απαραίτητες ενέργειες για την άρτια διεξαγωγή, ενώ ήταν ο βασικός παρουσιαστής της βραδιάς.

 

 • Την κυρία Μαρία – Άννα Φούντα που ανταποκρίθηκε αμέσως στην πρόσκλησή να στηρίξει την εκδήλωση ως παρουσιάστρια και να διοργανώσει την ομάδα των μουσικών που συμμετείχαν.

 

 • Τους εθελοντές της ΝΕΜΕΣΙΣ, που ακούραστα στέκονται πυλώνες σε κάθε δράση, δίνοντας πνοή στην αξία του εθελοντισμού.

 

 • Την Αντιδημαρχία Παιδείας Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου και συγκεκριμένα την Αντιδήμαρχο κυρία Μένια Καλού καθώς και τον κύριο Ξενιτόπουλο Σάββα, Εντεταλμένος Σύμβουλος Παιδεείας και Πρόεδρος της Β’θμιας Σχολ. Επιτροπής, που μας παραχώρησαν την αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΠΑΛ.

 

 • Τους υπέροχους  ΑΝΑΚΡΑΔΕΣ, που μας στηρίζουν σε κάθε δράση, ξεσηκώνοντάς μας με τους ανεπανάληπτους ήχους των κρουστών τους.

 

 • Τους 14 πολιτιστικούς συλλόγους και ωδεία που είπαν το «Ναι»  δίχως δεύτερη σκέψη, προσφέροντας μας αξέχαστες στιγμές και παραδίδοντας μας ένα σπουδαίο μάθημα πολιτιστικής κληρονομιάς:
 • Πολιτιστικός Σύλλογος Β.Ε. «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»
 • ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΑ Νεανική Εστία
 • Μουσικός Καλλιτεχνικός Σύλλογος Ευόσμου «ΦΙΛΟΜΗΛΑ»
 • Ένωση ΠΟΝΤΙΩΝ Αμπελοκήπων
 • Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων Κάτω Ηλιούπολης Ευόσμου «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»
 • Σύλλογος Κρητών Παύλου Μελά «ΚΡΗΤΑΓΕΝΕΙΣ»
 • Σύλλογος Σμυρναίων Μικρασιατών Ελευθερίου Κορδελιού «Η ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ»
 • Χορευτική Ακαδημία ΠΕΥΚΩΝ
 • 8Ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου
 • Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «ΓΑΪΤΑΝΙ»
 • Πολιτιστικός Σύλλογος «ΚΥΡΙΛΛΟΣ και ΜΕΘΟΔΙΟΣ»
 • Πολιτιστικός Σύλλογος «ΠΗΓΑΣΟΣ»
 • Χορευτικός Όμιλος Δυτ. Θεσσαλονίκης «ΤΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ»
 • Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ»

 

 • Τους 18 μουσικούς που συμμετείχαν με μεγάλη χαρά και αφιέρωσαν αφιλοκερδώς τον χρόνο τους.

Θανάσης Γκαράνης – Λαούτο, Σταύρος Δουλγεράκης – Λύρα, Δημήτρης Κούρτης – Βιολί, Γιάννης Κουτσάκης – Κρουστά, Διονύσης Λιβαθινός – Κλαρίνο, Ηχητική κάλυψη, Αλέξανδρος Μπλέτσος – Βιολί, Γιάννης Μπούρας – Γκάιντα και Τρομπέτα, Δημήτρης Μυλωνάς – Λαούτο, Φωνή, Χρήστος Μυλωνόπουλος – Ακορντεόν, Γιάννης Σφακιανάκης, Μελίνα Χατζηκαμάνου – Τραγούδι.

 

 • Τα 350 παιδιά που έδωσαν το δυναμικό παρών χορεύοντας και τραγουδώντας σε ΡΥΘΜΟΥΣ ΑΓΑΠΗΣ για τα παιδιά της ΝΕΜΕΣΙΣ, ενώ συνεχώς υπενθύμιζαν με μια φωνή ότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

  

 • Τους χορηγούς που στήριξαν ο καθένας με τον τρόπο του ώστε να διεξαχθεί με επιτυχία η εκδήλωσή μας:

χορηγοί

 • ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους που ήρθαν και έγιναν μαζί μας μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ στηρίζοντας την προσπάθειά και τον αγώνα μας ενάντια στον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας.
 • Τον κύριο Απόστολο Χαριτωνίδη που μέσα από την καμπάνια «Πέτα το Φόβο μακριά, Πέτα την άγνοια μακριά, γίνε ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ» σύλλεξε δείγμα από ανθρώπους που παρευρίσκονταν στο χώρο, ενισχύοντας την ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΟΤΩΝ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ, με την ΕΛΠΙΔΑ ότι θα σωθούν κι άλλοι συνάνθρωποί μας, που περιμένουν έναν συμβατό δότη!

 

 • Τον κύριο Γιώργο Μακκαβό και την εταιρία ΠΡΟΤΕΚΤΑ που ήταν στο χώρο για την παροχή  Α’ Βοηθειών.

 

Η μαγική αυτή βραδιά έκλεισε με την ευγνωμοσύνη της Προέδρου προς όλους, τονίζοντας ότι με την ΑΓΑΠΗ και την ΠΡΟΣΦΟΡΑ, μπορούμε να νικήσουμε κάθε σοβαρή ασθένεια και να μην αφήσουμε ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΤΗ ΜΑΧΗ!

 

Ευχόμενοι να περάσατε όλοι το ίδιο αξέχαστα με εμάς, οραματιζόμαστε η εκδήλωση αυτή να είναι η αρχή ενός θεσμού στηρίζοντας τα παιδιά μας, αφού ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!