ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:«Ψυχική Υγεία και Καρκίνος. Ο Ρόλος της Οικογένειας»

Ψυχική Υγεία και Καρκίνος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:«Ψυχική Υγεία και Καρκίνος. Ο Ρόλος της Οικογένειας»

Ολοκλήρωση Επιστημονικής Ημερίδας 

«Ψυχική Υγεία και Καρκίνος. Ο Ρόλος της Οικογένειας»

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιστημονική ημερίδα «Ψυχική Υγεία και Καρκίνος. Ο ρόλος της Οικογένειας», που διοργανώθηκε από το Σωματείο «ΝΕΜΕΣΙΣ», Κέντρο Ολιστικής Υποστήριξης Χρόνιων και Ψυχικών Νόσων, το Σύλλογο Προστασίας ΒΕΝΙΑΜΙΝ και την Ένωση Στρατιωτικών Θεσσαλονίκης – ΕΣΠΕΕΘ, το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023.

Στα πλαίσια της Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού, όπως διενεργείται κάθε χρόνο το μήνα Οκτώβριο και των Παγκόσμιων Ημερών Ψυχικής Υγείας και Διατροφής, επιστήμονες από τον χώρο της Ιατρικής, της Ψυχικής Υγείας, της Διατροφολογίας και της Φυσικοθεραπείας, ένωσαν τις γνώσεις και την εμπειρία τους με στόχο να γνωστοποιήσουν σε μικτό κοινό την αποτελεσματικότητα της Ολιστικής Φροντίδας στην ποιότητα ζωής του ατόμου, αλλά και όταν κάποιος διαγνωστεί με Καρκίνο.

Η σημασία της Πρόληψης, διενεργώντας τις απαραίτητες ενέργειες για προληπτικές εξετάσεις, η καλή Ψυχική Υγεία, η ποιοτική Διατροφή και η αρμόζουσα Σωματική Άσκηση, είναι τα κλειδιά, όπως απέδειξαν οι ομιλητές μας, για να μπορέσει κάποιος άνθρωπος να ζει ποιοτικά και να αντιμετωπίσει με επιτυχία σοβαρές ασθένειες, όπως είναι ο Καρκίνος.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η προσωπική εμπειρία μέλους της ΝΕΜΕΣΙΣ και επιζήσασα από τον Καρκίνο του Μαστού, η οποία προχώρησε σε μία κατάθεση ψυχής μιλώντας με ιδιαίτερη αφοσίωση για όλα όσα η ίδια βίωσε και την αποτελεσματικότητα που είχε η Ψυχοθεραπεία στη νίκη της με την ασθένεια.

Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκαν διαδραστικά δρώμενα για τους λιλιπούτειους φίλους μας, ενώ μία αληθινή ιστορία δύναμης μέσα από το παιδικό Βιβλίο «Το Μαγικό Φτερό της Νέμεσης», έγινε η αφορμή για να κατανοήσουν ότι ο Καρκίνος είναι άλλη μία ασθένεια που μπορεί να νικηθεί!

Οι συνδιοργανωτές της ημερίδας ευχαριστούν από καρδιάς:

 •  την Υφυπουργό Παιδείας κα Ζέττα Μακρή για το σύντομο χαιρετισμό και την ευαισθητοποίηση της σε αντίστοιχα θέματα υγείας
 • τη Διοικήτρια του ΑΝΘ ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ, κα Λίανα Κουρτέλη – Ξουρή για την παραχώρηση του Αμφιθεάτρου του Νοσοκομείου ώστε να πραγματοποιηθεί η εν λόγω ημερίδα, το σύντομο χαιρετισμό και τη γενικότερη στήριξη στο έργο μας.
 • την κα Βροχίδου Γιούλη, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εθελοντών και Επιμορφωτικών Προγραμμάτων της ΧΑΝΘ, για το σύντομο χαιρετισμό και τη διάθεσή της να στηρίξει τον αγώνα μας για τα παιδιά μας.
 • τους εξαίρετους ομιλητές που μεταλαμπάδευσαν με αγάπη και αφοσίωση τις γνώσεις τους και συγκεκριμένα:
 • τον Ιατρό, κο Βλάση Τσαντήλα, Μαστολόγος/Ογκολόγος
 • την Ψυχολόγο, κα Ελένη Παπαστεργίου ειδικευθείς στην Ψυχο-ογκολογία και Πρόεδρο της ΝΕΜΕΣΙΣ
 • τους Διατροφολόγους: κο Βασίλη Μάρκου, ειδικό σε θέματα διαιτητικής και την κα Χαρίτωνος Μαρία
 • τον Φυσικοθεραπευτή, κο Σταθόπουλο Σταύρο, ειδικευθείς σε θέματα ψυχικής ευεξίας μέσα από τη διάσταση της Φυσικοθεραπείας
 • την κυρία Σοφία Χάιτα, μέλος του σωματείου ΝΕΜΕΣΙΣ για την εκ βαθέων προσωπική της εμπειρία με τον καρκίνο
 • τον κο Γιώργο Κομνηνό, που με απαράμιλλη αφοσίωση φρόντισε για την ομαλή διεξαγωγή της ημερίδας
 • την κα Έφη Μπόχτση που φρόντισε με μεράκι για τα υπέροχα και πλούσια εδέσματα.
 • όλους τους πολίτες που παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον τη διάλεξη

Η εν λόγω ημερίδα θα είναι διαθέσιμη και στο διαδικτυακό κανάλι (youtube) του Σωματείου μας  ”Nemesis Group 2023”  για όποιον επιθυμεί να την παρακολουθήσει.

Αντίστοιχες ημερίδες, πραγματοποιούνται τακτικά με στόχο την Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου για μία ποιοτική ζωή με σωματική ευεξία, ψυχική ισορροπία, νοητική διαύγεια και κοινωνική ευημερία.