Δελτίο Τύπου: Παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας

Δελτίο Τύπου: Παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας

Η οικογένεια της ΝΕΜΕΣΙΣ ύστερα από τις καταστροφικές πλημμύρες στις περιοχές της Θεσσαλίας που πλήγωσαν πολυεπίπεδα τους κατοίκους της, προχώρησε στη συλλογή σχολικών ειδών για τα παιδιά καθώς και σε είδη πρώτης ανάγκης.
Σάββατο, 14 Οκτωβρίου, κλιμάκιο του Σωματείου μας παρέδωσε με μεγάλη χαρά τα είδη που συλλέχθηκαν.
Η Πρόεδρος της ΝΕΜΕΣΙΣ, κυρία Ελένη Παπαστεργίου, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στην περιφέρεια της Θεσσαλίας, ήρθε σε επικοινωνία με την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κυρία Ζέττα Μακρή, ενημερώνοντας τη για την πρόθεση του Σωματείου, να συνεισφέρει έμπρακτα στη δράση αλληλεγγύης, ώστε να συλλεχθούν είδη πρώτης ανάγκης για τις πληγείσες περιοχές.
Η Υφυπουργός, αφού ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα μας, φρόντισε η ίδια προσωπικά να μεταφερθούν τα είδη που συλλέχθηκαν στο Νομό Μαγνησίας και συγκεκριμένα στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, στην πόλη του Βόλου.
Κατά την παράδοση, με ιδιαίτερη θέρμη, μας υποδέχτηκε η ίδια η Υφυπουργός, ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Κοτακτσής, Αρχιερατικός της Μητρόπολης και εθελοντές που στηρίζουν το ιερό έργο της Μητρόπολης.
Πιο συγκεκριμένα, 77 ζευγάρια παιδικά και 85 γυναικεία υποδήματα, καινούργια παιδικά ρούχα και εσώρουχα, καθώς και γραφική ύλη για τη σχολική κοινότητα, παραδόθηκαν στη Μητρόπολη, με την ελπίδα να συνδράμουμε στην τιτάνια προσπάθεια να επανέλθουν οι άνθρωποι που επλήγησαν, στην κανονικότητα τους.
Ιδιαίτερα σημαντικό να αναφερθεί ότι τα γυναικεία υποδήματα ήταν δωρεά του καταστήματος υποδημάτων “Nero Kaidas” στη Θεσσαλονίκη, ενώ η εταιρεία “Αθανασιάδης Army Parts”, απέδειξε για ακόμη μια φορά το κοινωνικό της πρόσωπο, αφού μερίμνησε με δικό της αυτοκίνητο και έξοδα να μεταφερθούν και να παραδοθούν όλα τα είδη μας με απόλυτη ασφάλεια στα γραφεία της Μητρόπολης.
Όπως είναι ήδη γνωστό, ο κύριος λόγος ίδρυσης της ΝΕΜΕΣΙΣ είναι κάθε παιδί που έχει ανάγκη από φροντίδα, αγάπη και στήριξη σε όλα τα επίπεδα, επομένως πράξεις αλληλεγγύης, όπως η συλλογή αναγκαίων ειδών σε επείγουσες περιπτώσεις, είναι μέρος του έργου της.
Η κυρία Ελένη Παπαστεργίου, ευχαρίστησε από καρδιάς την Υφυπουργό κυρία Ζέττα Μακρή για την άμεση ανταπόκριση στη δράση αυτή αλλά και τη γενικότερη στήριξή της στο έργο του Σωματείου.
Φωτογραφικό Υλικό: