Πρόγραμμα “Αγκαλιά Της Ημέρας”

Πρόγραμμα “Αγκαλιά Της Ημέρας”

Το κέντρο “Nemesis Group” στην προσπάθειά του να στηρίξει τους ανθρώπους που βιώνουν τον καρκίνο σε όλα τα στάδια και την πορεία της νόσου, δημιούργησε το πρόγραμμα ‘‘Αγκαλιά της Ημέρας’’ το οποίο είναι δυνατό να υλοποιηθεί σε κάθε Κλινική των Νοσοκομείων που φροντίζουν ογκολογικούς ασθενείς.

Βασικός στόχος της δημιουργίας του παρόντος προγράμματος είναι η στήριξη των ασθενών και του περιβάλλοντος αυτών σε δύο επίπεδα:

  • Νοσηλεία: Κατά τη διαδικασία της νοσηλείας των ασθενών.
  • Θεραπεία: Κατά τη διαδικασία υποβολής σε οποιαδήποτε μορφή θεραπείας εντός του Νοσοκομείου – Κλινικής (χειρουργική παρέμβαση, χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία, εισαγωγή λόγω υποτροπής, εξετάσεις επανελέγχου).

Όλη η διαδικασία της νοσηλείας αλλά και της θεραπείας, η οποία περιλαμβάνει την αιμοληψία, την αναμονή των εξετάσεων και την χορήγηση φαρμάκων είναι ιδιαίτερα στρεσογόνες και απαιτούν μεγάλα αποθέματα συναισθηματικών αντοχών.

Η συναισθηματική φόρτιση είναι ακόμα μεγαλύτερη για τους ασθενείς οι οποίοι δεν έχουν υποστηρικτικό περιβάλλον και για εκείνους που έρχονται μόνοι από απομακρυσμένες περιοχές. Ως αποτέλεσμα εκτός από την ασθένεια προστίθεται και ένας επιπλέον επιβαρυντικός παράγοντας που είναι η μοναξιά.

Καρκίνος - Αγκαλιά της ημέρας

ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ, ΟΠΟΤΕ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ

Οι ενδονοσοκομειακή στήριξη παρέχεται αφιλοκερδώς σε όλα τα στάδια.

Κοινωνική Υπηρεσία / Εθελοντισμός

Η Κοινωνική Υπηρεσία και οι εθελοντές του Κέντρου μας είναι δίπλα στους ασθενείς που βρίσκονται σε νοσηλεία ή υποβάλλονται σε κάθε είδους θεραπεία και στους συνοδούς αυτών με σκοπό την:

  • Επίσκεψη όλων των θαλάμων που φιλοξενούν ασθενείς.
  • Ενεργητική Ακρόαση όλων όσων θέλουν να μοιραστούν συναισθήματα και αγωνίες.
  • Υποστηρικτική παρουσία κατά την αναμονή της διαδικασίας της θεραπείας, προσδίδοντας έναν ανθρώπινο χαρακτήρα στο περιβάλλον του νοσοκομείου/της κλινικής
  • Προσφορά καφέ και σνακ.

Η νοσηλεία και η θεραπεία για την αντιμετώπιση μιας νόσου, όπως είναι ο Καρκίνος, είναι μια συνθήκη που μπορεί να προκαλέσει έντονα συναισθήματα και άγχος τόσο στους ασθενείς όσο και στους συνοδούς τους. Παράλληλα, το περιβάλλον του νοσοκομείου μπορεί να αποτελέσει επιβαρυντικό παράγοντα σε έναν ασθενή και για αυτό το λόγο το κέντρο “Nemesis Group” ενεργεί προσπαθώντας να διευκολύνει την παραμονή τους με την παρουσία τους και με την προσφορά συναισθηματικής ενδυνάμωσης.

H ενδονοσοκομειακή στήριξη παρέχεται αφιλοκερδώς σε όλα τα στάδια.